Ușa iadului

groapa4 Pamanatul este plin de locuri misterioase. Unul dintre acestea se afla pe teritoriul Turkmenistanului.

A aparut acum patruzeci de ani si poarta numele de craterul Darvaza, insa popular i se spune usa iadului.

Groapa arde continuu, de aproape o jumatate de secol,prima ei datare fiind din anul 1971. Ea a fost studiata cu atentie de oamenii de stiinta, dar George Kourounis a devenit primul om care a facut o coborare in groapa de foc pentru a cauta forme de viata.Cat curaj!

Originea craterului este controversata, dar teoria cea mai acceptata este cea a unei expeditii sovietice care facea explorari ale zonei in cautare de gaze naturale.

Geologii sovietici, in 1971, ar fi incendiat putul ,pentru ca acesta emana, se pare, gaze toxice.Astfel, groapa arde neincetat, fiind asemeni unei flacari de veghe in mijlocul desertului.

Craterul are 69 de metrii diametrul si este adanc de 30 de metrii.groapa 3

Cercetatorul canadian , mentionat mai sus, a coborat cu ajutorul unui costum de azbest, legat cu hamuri de kevlar in interiorul „infernului”.

Omul de stiinta a vrut sa vada , avand la indemana aparatura performanta, daca in acest mediu ostil exista viata. Rezultatele cercetarilor nu afost facute publice.groapa 4

Groapa este un loc periculos,nefiind ingradita, multi curiosi apropiindu-se periculos de zona incanscenta. Cu totii vor sa admire flacarile ce se ridica halucinant din pamant.

Sa fie pentru acesti curiosi o doza de curaj sau o dovada de nebunie?

Sursa: the guardian

Autor: Eu

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *