Un remediu al obezităţii, la îndemâna oricui

vin-rosu

Dacă vă doriți să slăbiți, consumul unei cantități moderate de vin roșu s-ar putea dovedi o alegere înțeleaptă. Potrivit unui studiu recent, această băutură ar putea ajuta persoanele supraponderale să scape de țesutul adipos.

Cercetarea, realizată de savanții de la Universitatea de Stat din Oregon, a presupus expunerea ficatului uman și a celulelor adipoase la compușii chimici din strugurii Muscat, din care se face vin.

Potrivit activebeat.com, strugurii au încetinit procesul de creștere a țesutului de grăsime în mod remarcabil și au accelerat metabolismul acizilor grași din ficat.

Pentru a aprofunda aceste descoperiri, oamenii de știință au realizat încă un experiment, de data aceasta pe șoareci. Rozătoarele au fost supuse unei diete bogate în grăsimi, timp de 10 săptămâni.

După acest interval de timp, în momentul în care au început să prezinte simptome asociate ficatului gras și diabetului, li s-a administrat extract de struguri, iar concluziile au fost aceleași: atât nivelul de grăsimi din ficat se diminuase, cât și cel al zahărului din sânge.

Coordonatorul cercetării a afirmat că e nevoie de multe cercetări suplimentare, dar că aceste rezultate inițiale sunt extrem de încurajatoare.

Sursa: stiripesurse.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *