Trei planete cu o masă asemănătoare Pământului, descoperite la 12 ani lumină de Terra

Trei planete cu o masă asemănătoare Pământului, descoperite la 12 ani lumină de Terra

Cercetători din Geneva au descoperit cel mai apropiat sistem multi-planetar care orbitează în jurul unei stele pitice. Deşi planetele nu conţin mediul necesar pentru dezvoltarea şi susţinerea vieţii reprezintă o descoperire importantă pentru studierea lumilor extraterestre.

Cele trei planete (b, c şi d) au fost descoperite orbitând în jurul stelei roşii pitice denumită YZ Ceti, informează IFL Science. Steaua este localizată la 12 ani lumină depărtare de Pământ, iar planetele din jurul său au o masă asemănătoare planetei noastre.

Descoperirea a fost realizată de către Nicola Astudillo-Defru din cadrul Universităţii din Geneva. Descoperirea a fost realizată prin intermediul instrumentului High Accuracy Radial velocity Planet Searcher, deţinut de European Southern Observatory’s (ESO) din Chile. Conform observaţiilor, fiecare planetă are o rază de 1,5 ori mai mică decât cea a Pământului.

În cadrul studiului, echipa a sugerat că a patra planetă are o masă de 0,47, orbita completă fiind realizată în 1,04 zile. Aceste date sugerând că ar putea fi cea mai mică exoplanetă descoperită până în prezent. Din nefericire, niciuna dintre planete nu orbitează în zona locuibilă a stelei, unde temperaturile ar putea fi favorabile existenţei apei.

sursa si foto: independent.md

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *