Se prefigurează încă un război

azer armen

Azerbaidjanul a avertizat vineri Armenia că trebuie să fie permanent în aşteptarea unei ofensive a trupelor azere în enclava Nagorno-Karabah şi a cerut guvernului de la Erevan să-şi retragă trupele din acest teritoriu pentru a evita declanşarea unui război, relatează agenţia EFE.

‘În fiecare zi, în fiecare oră şi în fiecare secundă, armenii trebuie să fie pregătiţi pentru eliberarea pământurilor noastre şi restabilirea totală a integrităţii noastre teritoriale’, afirmă Ministerul azer al Apărării într-un comunicat. ‘Dacă armenii nu vor să moară, nici să trăiască cu teamă aşteptând moartea, trebuie să părăsească teritoriile azere’, se mai arată în textul difuzat. În acelaşi comunicat, Azerbaidjanul reafirmă că dacă ‘Armenia nu respectă rezoluţiile Consiliului de Securitate ale ONU privind eliberarea imediată a teritoriilor ocupate’, războiul ‘va fi inevitabil’.

Declaraţia războinică a autorităţilor azere vine la o zi după ce Armenia a anunţat că pe 10 mai va examina recunoaşterea independenţei Nagorno-Karabah, enclavă azeră cu populaţie majoritar armeană, pe care Azerbaidjanul a pierdut-o în urma războiului de la începutul anilor ’90.

Autorităţile de la Baku au reacţionat imediat, afirmând că dacă Erevanul recunoaşte independenţa Nagorno-Karabah, armata azeră va porni ofensiva de recucerire a acestei enclave.

Citiți mai mult pe stiripesurse.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *