Război civil în Bulgaria. Efectul tramvaiului 41

tigani

O manifestaţie împotriva romilor, desfăşurată miercuri pentru a treia zi consecutiv în localitatea bulgară Radnevo (la circa 250 de kilometri est de Sofia), a degenerat în confruntări cu forţele de ordine, în urma incidentelor fiind răniţi trei poliţişti şi un număr neprecizat de protestatari, relatează agenţiile BTA şi Reuters.

Circa 2.000 de persoane au luat parte la protestul de miercuri, ca reacţie la un incident petrecut pe 2 mai, când patru bărbaţi de etnie romă au bătut doi bulgari şi au înjunghiat un al treilea.

Participanţii la manifestaţie au pornit într-un marş, iar atunci când au încercat să pătrundă într-un cartier populat de romi – dar care fusese deja evacuat preventiv de autorităţi – poliţia a încercat să-i oprească şi astfel au început altercaţiile.

Localnicii se plâng că delictele comise de romi rămân adesea nepedepsite, iar scandalagii implicaţi în activităţi infracţionale se comportă ca şi cum ei ar fi de neatins.

Au fost anunţate şi alte proteste pentru joi şi zilele următoare. Tot joi, tribunalul din localitatea Stara Zagora decide dacă cei patru romi autori ai agresiunii de pe 2 mai rămân în arest preventiv, scrie agerpres.ro.

Sursa: stiripesurse

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *