Politica externă a României în căutare de senzații tari

Russia-NavyProiectul NATO de a crea o flota a Marii Negre submineaza securitatea si stabilitatea si obliga Rusia sa adopte masuri de retorsiune, a declarat purtatoarea de cuvant a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citata de agentia oficiala de presa Tass, potrivit Hotnews.

„Oficialii de rang inalt ai NATO nu au comentat inca in ceea ce priveste acest proiect indoielnic”, a precizat Maria Zaharova. „Potrivit unor informatii din presa, Romania isi promoveaza propria sa agenda la urmatorul summit al Aliantei, care are loc la Varsovia, in iulie”.

Russian-Navy2

Oficialul rus a adaugat ca prezentandu-se ca un avanpost in calea Rusiei pe flancul de est al Aliantei Nord-Atlantice, Romania a contribuit cu toate mijloacele posibile la consolidarea prezentei militare a Statelor Unite si NATO in regiunea Marii Negre, promovandu-si propriile initiative.

In replica, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti precizeaza flotila NATO din Marea Neagra respecta dreptul international si nu este indreptata impotriva Rusiei: „Sistemul de aparare antiracheta de la Deveselu si initiativa unei Grupari Navale la Marea Neagra au un caracter strict defensiv, respecta pe deplin dreptul international si nu sunt indreptate impotriva Federatiei Ruse”.

Surse: ziare.com si noi.md

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *