Ce se va întâmpla cu salariile românilor: Anunţ de ultimă oră al ministrului Muncii

bani

Noul ministru tehnocrat din Guvernul Cioloş, Dragoş Pâslaru a făcut un anunţ de ultimă oră. Ministrul Muncii a spus ce se va întâmpla cu salariile românilor, scrie stiripesurse.ro.

Ministrul Muncii a făcut, la Realitatea TV, precizări legate de salariile românilor, explicând că acestea nu vor fi tăiate şi că, pentru moment, se va concentra asupra celor mai mici salarii, care trebuie crescute. „Acum ne concentrăm pe cei cu venituri foarte mici, primul exerciţiu e concentrat pe prima parte a piramidei, pe bază. În prima variantă, se mişca, e adevărat, toată piramida, dar cu foarte puţin…Ceilalţi vor fi avuţi în vedere în proiectul de lege, care va intra în vigoare din 2018. Cei cu salarii în zona medie vor vedea că vor stagna, un an şi jumătate, în timp ce cei cu salarii mici vor veni din urmă. E vorba de solidaritate. Plecăm cu cei care sunt cei mai în nevoie. În educaţie ne uităm la învăţători, în sistemul sanitar ne uităm la brancardieri şi infirmiere.

Întâi se modifică principiile. Apoi se modifică procesul. Lucrăm cot la cot, am avut întâlniri informale cu toate confederaţiile sindicale, i-am rugat să îmi ofere ajutor şi au acceptat. Studiile medii şi începuturile studiilor universitare sunt cele de la care plecăm, sunt în jur de 1200 de lei. 1250 – salariul minim pe economie, luat ca referinţă. Vom urca cu 2,5%, până la nivelurile de 2000 şi 2000 şi ceva de lei. Jumătate din sistem are salarii de până în 2500. În loc să venim cu o ordonanţă cu cifre inaplicabile, venim cu ceva care ridică baza, pentru a elimina inechităţile.

Nu mai tăiem niciun salariu şi ne concentrăm pe cei cu salariile cele mai mici. Avem 1,2 milioane de bugetari. Proiectul domnului Dâncu oferă viziune asupra sistemului şi este extrem de important. Discutăm de tot ce înseamnă salariaţi din sistemul public, pe partea de guvernanţă corporativă se lucrează la un alt proiect pentru companiile de stat. (…) Dacă compania de stat e pe minus, atunci statul dă diferenţa pentru salarii”, a spus ministrul.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *