Băsescu: În caz de război, cei plecați la muncă afară trebuie aduși sub arme

Traian-Basescu-haotic-vot-militari

Într-o intervenție la Adevărul live, citată de DC News, președintele Traian Băsescu a atins și probleme conflictului din Ucraina.

În acest context, Băsescu a spus că România are o mare problemă cu rezerviștii care sunt la muncă în străinătate.

În opinia președintelui, aceștia ar trebui aduși sub arme dacă situația o impune.

Uită preşedintele că mulţi dintre cei plecaţi nu au făcut nici armata, după ce obligativitatea stagiului militar a fost abolită.

Iată ce spune preşedintele:

„Rusia e un factor de destabilizare a regiunii. Nu doar legat de Crimeea, ci și de Transnistria, și Nagorno-Karabah, și Osetia. (…)

E clar că un obiectiv strategic al Rusiei e să aibă acces la Dunăre. Rusia avea cea mai mare flotă la Dunăre, iar acum nu se poate apropia de Chilia, unde era vechea graniță. România nu are o amenințare directă.

Nu putem prevedea că Rusia va ataca România, ar fi o nebunie să credem asta. Toate analizele arată că Rusia nu-și dorește război cu NATO. Nu cred că vreo țară NATO va fi atacată de Rusia.

Ar fi război, indiferent ce țară NATO ar fi atacată.Dar regional trebuie creat echilibru militar. (…)

Până la sumit-ul NATO din septembrie se vor lua decizii importante: redistribuirea resurselor militare NATO în țările baltice, Polonia, România. Legea privind rezerviștii e o soluție discutată.

S-a pus problema unei analize a capacităţii noastre de a chema rezerviştii sub arme, dacă ar fi nevoie. Avem o mare problemă aici, pentru că foarte mulţi dintre rezervişti sunt la muncă în Italia, în Spania, în Franţa, în Germania… Deci este un subiect pe care CSAT îl va analiza în perioada următoare, el a făcut obiect de discuţie în ultimul CSAT şi va trebui să ne refacem capacitatea de a aduce rezerviştii sub arme, dacă este nevoie.” | gazetaromaneasca.com

loading...

You may also like...

2 Responses

  1. dan spune:

    doar sa fii prost sa te intorci sa lupti pentru o tara de rahat…iar politicienii sa beneficieze de liniste…

  2. Ali Baba spune:

    sigur.. sa inceapa cu cei din teritoriile Chevron de la Pungesti, de exemplu ..pe urma sa ne gaseasca si pe noi astia de-am facut armata cu matura in mana ..si ca sa aparam CE? sistemul lor de sobolani coprofagi ..nu, taticutule..razboiul va fi binecuvantare pentru ca vrem sa va vedem pe voi in prima linie, patrihoti ipocriti,
    Doamne, ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *