Atenționare GRAVĂ! Statul Islamic vrea să împrăștie cu drona MATERIALE NUCLEARE peste marile orașe

Tunisia: terrorismo, gruppo jihadista minaccia tunisini

Premierul britanic, David Cameron, a avertizat, vineri, liderii occidentali ca Statul Islamic intentioneaza sa foloseasca drone pentru a imprastia materiale nucleare asupra oraselor occidentale.

The Telegraph anunta ca exista ingrijorari tot mai mari printre liderii lumii ca jihadistii vor sa cumpere drone comerciale pentru a lansa un atac cu bomba murdara asupra oraselor importante, lucru ce ar putea duce la moartea a mii de oameni, transmite Fox News.

Cameron a avertizat ca pericolul ca Statul Islamic sa ajunga sa detina materiale nucleare este cat se poate real.

Premierul britanic s-a intalnit cu lideri din Statele Unite ale Americii, Franta si China pentru a pune la punct o strategie pentru evitarea unui astfel de atac.

Oficialii americani se tem ca extremistii ar putea fura materiale radioactive din unitati medicale si sa le vanda pe „Internetul intunecat”. Se crede ca Statul Islamic a furat deja 40 de kilograme de uraniu saracit de la Universitatea din Mosul, din Irak, dupa ce au capturat orasul.

In cadrul Summitului Securitatii Nucleare, de la Washington, Cameron le-a spus jurnalistilor ca ingrijorarea privind un atac nuclear este reala.

Premierul britanic a precizat ca daca, pana acum multe summituri s-au facut pentru lucruri care deja se intamplasera, acesta a fost organizat pentru a se preveni, relateaza nasul.tv.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *