Vom fi in aceeaşi situaţie cu bulgarii?

bulgar

 

Cetățeni Bulgari înarmaţi constituți în patrule voluntare de pază au oprit trei migranţi şi i-au legat, în munţi, după care au filmat totul şi au publicat pe internet 12 aprilie 2016,

În clip se aude cum bulgarii, dintre care cel puţin unul este înarmat cu o macetă, le spune imigranţilor, într-o engleză stricată: “Nu Bulgaria – întorceţi-vă în Turcia”.

Refugiaţii, despre care autorităţile au spus că sunt afgani, par îngroziţi şi nu li se opun bulgarilor.

Înregistrarea a fost făcută la Straja – o zonă muntoasă la graniţa cu Turcia, dar nu este clar când.

Şeful Poliţiei de Frontieră bulgare, Antonio Anghelov, a avertizat că astfel de “arest cetăţenesc” este ilegal.

Aşa-numitele “miliţii cetăţeneşti” au început să se implice în criza refugiaţilor din Bulgaria la începutul anului.

Dinko Valev, un vânzător de piese pentru autobuze, a devenit o celebritate în luna februarie, după ce a început să patruleze la graniţa cu Turcia pentru a “vâna” migranţi.

El a fost lăudat în toată ţara după ce a oprit un grup de 12 bărbaţi sirieni, trei femei şi un copil.

Imagini filmate atunci cu telefonul mobil arată oamenii întinşi pe jos, aşteptând Poliţia, în timp ce Valev îi insultă.

Săptămâna trecută, Poliţia de Frontieră a acordat o medalie unei patrule de voluntari care a oprit 23 de refugiaţi în apropiere de graniţa cu Turcia.

Autoritățile Bulgare au anunțat că oamenii au acționat foarte bine

Potrivit lui Anghelov, oamenii au acţionat foarte bine, dar a avertizat că astfel de patrule sunt riscante şi a îndemnat populaţia să anunţe Poliţia. Peste un million de refugiaţi şi migranţi au intrat în UE din Turcia din ianuarie 2015, ceea ce a generat o criză fără precedent în cele 28 de state membre ale blocului european.

Numărul solicitanţilor de azil care au ales, însă, să tranziteze Bulgaria a fost relativ mic. Pe de altă parte, autorităţile de la Sofia se tem că, după închiderea rutei balcanice, tot mai mulţi migranţi vor căuta rute alternative şi vor alege Bulgaria.

Ungaria și Austria au anunțat că există riscul ca 1 milion de imigranți să ajungă prin Bulgaria în acest an dacă granița cu Bulgaria va fi penetrată și o nouă rută de imigrare va apărea prin Bulgaria și România.

Sursa:fluierul.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *