O noua lovitura din dosarele Panama. Unde se afla pitita TOATA AVEREA lui Tiriac

tiriac-bun-610x300

Magnatul Ion Tiriac si-a pus toata averea intr-o fundatie privata din Panama in care este membru si Klaus Mangold, fostul director executiv al gigantului Daimler, producatorul limuzinelor Mercedes. Avocatul lui Tiriac spune ca fundatia este practic testamentul financiar al omului de afaceri, scrie riseproject.ro.

”Klaus Mangold, 73 de ani, fost CEO Daimler. Colectioneaza functii de conducere cu aceeasi pasiune cu care strange trofee de vanatoare. A condus concernul DaimlerChrysler timp de opt ani, intre 1995 si 2003. Mangold a ramas influent in Romania si dupa ce s-a retras de la conducerea Daimler, fiind implicat in consiliul de supraveghere al gigantilor Metro, Continental, Swarco sau Alstom, cu investitii masive in Carpati.

Ion Tiriac, om de afaceri, 77 de ani. Este gazda permanenta a lui Klaus Mangold pe domeniul sau de vanatoare de la Balc si merg impreuna la intalniri oficiale. Tiriac a comercializat in Romania automobilele produse de corporatia Daimler, inclusiv marca Mercedes, inca de la inceputul anilor 90. In 2003, afaceristul roman l-a cooptat pe executivul german in consiliul de strategie al unei agentii guvernamentale ca sa stimuleze investitiile straine in Romania”, arata riseproject.ro.

Ancheta Panama Papers, documentata de ziarul german Suddeutsche Zeitung si Consortiul International pentru Investigatii Jurnalistice (ICIJ), se bazeaza pe o scurgere imensa de date, de 11,5 milioane de documente din baza de date a firmei panameze de avocatura Mossack Fonseca, specializata in crearea de companii offshore prin care si-au ascuns averile numeroase personalitati din lume, evitand platirea de taxe.

Datele au fost facute publice duminica seara, ceea ce a dus la o serie de anchete declansate in mai multe tari, dar si proteste in state precum Islanda, pe fondul implicarii premierului in aceasta ancheta, relateaza aktual24.ro.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *