Migrantii vor lua cu asalt o noua tara, ITALIA. Austria isi trimite ARMATA la granita

austria-643273-590x300

Austria intentioneaza sa desfasoare militari la frontiera cu Italia, in pasul Brenner, pentru a preveni un potential aflux de migranti spre nordul Europei in perioada urmatoare, a declarat ministrul apararii Minister Hans Peter Doskozil, pentru editia de sambata a publicatiei germane Die Welt, citata de Agerpres.

Austria isi anuntase deja intentia de a inaspri controalele la frontiere in caz de necesitate, insa declaratia ministrului apararii pare sa intensifice acest discurs, noteaza Reuters.

‘Intrucat granitele externe ale UE nu sunt protejate eficient deocamdata, Austria isi intari in curand controalele stricte la frontiere. Aceasta inseamna controale masive la (trecatoarea) Brenner, inclusiv cu soldati’, a declarat oficialul austriac pentru Die Welt.

In opinia sa, protejarea frontierelor externe va trebui sa se afle in viitor in centrul politicii europene de aparare. Militarii ar putea furniza sprijin pentru apararea granitelor si ajuta la inregistrarea migrantilor, la eforturile de asistenta umanitara si la deportari, a indicat Doskozil.

Acesta si-a reiterat apelul pentru o misiune UE formata din civil si militari care sa sprijine agentia Frontex la granitele externe acolo unde este nevoie, posibil in Grecia, Bulgaria sau Italia. Potrivit lui Doskozil, Austria intentioneaza sa prezinte o propunere in acest sens la viitoarea reuniune a ministrilor apararii din UE, mai multe state sprijinind deja aceasta initiativa.

In conditiile in care principalul traseu de migratie, asa-numita ruta balcanica, a fost practic inchis, in principal in urma restrictiilor impuse la frontierele Austriei, Viena se teme de dezvoltarea unor noi cai prin Bulgaria sau Albania, pe masura ce se vor relua traversarile pe Mediterana din Libia spre Italia.

Luni, 4 aprilie, intra in vigoare acordul incheiat intre Uniunea Europeana si Ankara pentru stoparea valului de migratie pe traseul principal pe care peste un milion de persoane au ajuns din Turcia pe insulele elene din Egeea.

‘Ne asteptam la o folosire intensa a rutei central-mediteraneene in saptamanile urmatoare. Numai saptamana trecuta, 5.000 de refugiati au sosit pe ruta central-mediteraneeana. Cand vremea se va imbunatati, aceste cifre vor creste puternic. Bandele de traficati se pregatesc deja’, a atentionat ministrul austriac.

Articol relatat de portalul aktual24.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *