Humvee-uri zburatoare-ultimul răcnet în tehnica de luptă.

humvee-fail3-880x461

Un incident mai putin obisnuit s-a produs saptamana trecuta in Germania,in timpul manevrelor desfasurate la o baza militara americana.

In timpul aplicatiei militare s-a realizat ,printre altele,si parasutarea mai multor tipuri de automobile militare.Dupa startul acestei operatiuni,la doua minute,s-a produs ceva neasteptat.Astfel,pentru trei din vehiculele Humvee aeropurtate(mandria armatei de peste ocean) a fost ultima cursa.

Paguba este estimata la 700.000 de dolari americani si o comisie formata din experti militari face investigatii asupra sistemelor de largare responsabile cu incidentul.

Nu m-ar mira sa se ajunga la concluzia ca dispozitivul vinovat de dezastru este fabricat prin Romania.

Din fericire,masinile aruncate fara mila din avion nu au echipaj la bord.

Greul cade,binenteles,pe agentii de politie de la circulatie ,care la intocmirea procesului verbal de costatare a accidentului, vor trebui sa scrie cam asa:”Autoturismul marca Humvee rula cu circa 180 m/sec. ,de la altitudinea +4000 de metri,catre sol,nu au fost observate urme de franare”.

Deci,ca o concluzie amara.La nemti ,pentru ca sunt mai bogati decat noi ,ploua cu Humvee-uri.In Romania, saraca de ea,cu ce ar putea sa ploua?

Sursa:promotor

Autor articol:IO

 

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *