Avertisment: Ce se întâmplă dacă faci sex prea rar

Cuplu fericit

Sexul este mai mult decât o activitate care te ajută să îți menții echilibrul hormonal. Numeroase studii au arătat că este benefic și pentru sănătate, iar lipsa lui poate avea efecte negative. Află ce se întâmplă dacă faci sex prea rar.

Sănătatea ta psihică și emoțională este influențată de sex, potrivit specialiștilor, care susțin că abstinența poate cauza anxietate, paranoia sau depresie. Cercetările au arătat că, în cazuri de depresie ușoară, sexul duce la eliberarea de endorfine și scade nivelul de stres din organism.

Lipsa sexului nu îți scurtează viața, dar dacă ai o viață sexuală activă, ai șanse să trăiești mai mult. Un studiu al cercetătorilor irlandezi a arătat că oamenii care au orgasm mai des, au și o rata a deceselor mult mai mică decât cei care nu făceau sex atât de des.

Abstinența îți afectează și încrederea de sine. O viață sexuală activă te face mai atractivă pentru sexul opus, deoarece eliberezi feromoni, substanțe chimice care atrag persoanele de sex opus.

Mai mult pe Unica.ro

loading...

You may also like...

1 Response

  1. haribo spune:

    Calugarii de asta traiesc aproape 1 suta si au chipul senin si bland,ca duc lipsa de sex.Reveniti-va mah ca vine ziua si ceasul cand veti raspunde pt orice sminteala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *